Ruoka ja juoma

Brasserie Amelie tuo modernin ranskalaisen keittiön herkulliset maut ja klassiset viinit osaksi kaupungin sykettä. À la carten lisäksi tarjolla on myös viikoittain vaihtuvia annoksia listan ulkopuolelta.

Tarjoilijasi kertoo mielellään lisää!

Huïtres

Tuoreita Fine de Claire -ostereita Ranskasta

NATURELLE 5€ /kpl

Mignonette-kastiketta ja sitruunaa M, G

Rockefeller 6€ /kpl

Hollandaise-gratinoitu, gochugarua ja Gruyèrejuustoa L, G

Grillée 6€ /kpl

Viherpippuriglaze ja pikkelöityä varsiselleriä, L, G

Hors dóeuvres

  • JAMBON
    9
    Parmankinkkua ja cantaloupemelonia M, G
  • SALAMI À LA TRUFFE
    9
    Tryffelisalamia ja cocktailkurkkua M, G
  • PAIN & BEURRE NOISETTE
    6
    Talon patonkia ja vaahdotettua ruskistettua voita L
  • OLIVES MARINÉES
    6
    Marinoituja oliiveja M, G
  • LANGOUSTINE & BRIOCHE
    10
    Raputoast, briossia ja chilimajoneesia L
  • CHOUX À LA TRUFFE
    12
    Tuulihattuja, cheddar–jalapeñokreemiä,, tryffelihunajaa ja gruyèrejuustoa L

Entrées

  • SOUP À L’OIGNON
    15
    Ranskalainen sipulikeitto, krutonkeja, tryffeliä ja gruyèrejuustoa L, (G)
  • ESCARGOTS À LA BOURGUIGNONNE
    18
    Etanoita, yrtti–valkosipulivoita ja grillattua patonkia L, (G)
  • FOIE GRAS & POMME
    17
    Ankanmaksamoussea, hillottua ja tuoretta omenaa, madeleine-leivoksia karamellisoidulla sipulilla L
  • TARTARE DE BOEUF À LA PARISIENNE
    18/34
    Kotimainen naudantartar, salottisipulia, kaprista, ruohosipulia, dijonsinappia, piparjuurta ja keltuaista. Tarjoillaan paistetun briossin kanssa L, (M, G)
  • CARPACCIO DE THON
    18
    Tonnikalacarpaccio, sitruunamajoneesia, kirjolohenmätiä ja sauce vierge M, G

Plats principaux

  • SCHNITZEL DE CHOU-FLEUR
    24
    Rapea leike kukkakaalista, kukkakaali remouladea, paahdettua paprikakastiketta, karhunlaukkavoita ja friteerattua perunaa V
  • SALADE CÉSAR AU POULET
    24
    Kanacaesar, paneroitua maissikanaa, neulapapuja, krutonkeja, porsaankylkeä, gruyèrejuustoa ja caesarkastiketta L
  • MOULES MARINIÈRES
    26
    Simpukoita valkoviinikastikkeessa, harissaa, ranskalaisia, aiolia ja grillattua patonkia L, (G)
  • QUENELLES DE BROCHET
    28
    Hauki-kvenellit, perunaa ruskistetussa voissa, katkarapusalaattia, pikkelöityä sitruunaa ja kermaista hummerikastiketta L, G
  • LOUP DE MER MEUNIÈRE
    34
    Grillattua meribassia, ruskistettua voita, sitruunaa, kaprista ja perunapyreetä L, G
  • BOUILLABAISSE
    36
    Grillattua taimenta, paistettua scampia ja sinisimpukkaa äyriäisliemessä, perunaa, porkkanaa, pikkelöityä fenkolia, aiolia ja grillattua patonkia L, (G)
  • TOURNEDOS ROSSINI
    49
    Kotimaista naudan sisäfileetä, briossia, pinaattia, paistettua ankanmaksaa, tryffeliä, hasselbackan perunaa ja madeirakastiketta L
  • STEAK FRITES
    39
    Paistettu kotimainen naudan entrecôte 250 g, ranskalaisia, tomaatti–sipulisalaattia ja bearnaisekastiketta L, G

Desserts

  • CRÈME BRÛLÉE
    15
    Paahtovanukas vaniljalla ja mustikkahilloa L, G
  • SOUFFLÉ À LA FRAMBOISE
    15
    Vadelmakohokas ja suklaajäätelöä L, G
  • Glace à la vanille
    8
    Vaniljajäätelöä ja suolakinuskia L, G
  • Petit fours
    Kysy päivän valikoimaa tarjoilijalta

Les fromages

BRIE DE MEAUX 7€

TOMME DE MONTAGNE PRESTIGE 7€

BLEU DE LAQUEUILLE “LA MÉMÉÉ” 7€

 

Juustot tarjoillaan hapankirsikkapyreen ja rapean Pain de Carasau -keksin kanssa.

Turun päivä 2025

21.9.2025 – Turun Päivä
Tule nauttimaan juhlapäivän tunnelmasta erikoismenullamme!

Menu du Jour – 59 €

Kolmen ruokalajin elämyksellinen illallinen.

Cocktail / Mocktail
“Kui varte Pariisi?” 12 € / 9 €

Viime vuosina suuren suosion saavuttaneet samppanjamessut tulevat taas 5.4.2025.

Messuilla on mahdollisuus päästä maistelemaan harvoin saatavilla olevia prestige samppanjoita, sekä uusia että vanhoja klassikoita. Yhteensä samppanjoita on tarjolla yli 100kpl.